Om landsstævnet


KØST2017 er navnet på landsstævnet i Køge og på Stevns i 2017

Landsstævnet er et samarbejde mellem Folkedans Danmark og Spillemandskredsen for begge landsforeningers medlemmer af folkedansere og spillemænd. Stævnerne har ca. 1000 deltagere, og afholdes skiftende steder rundt i hele landet, og i år flytter landsstævnet til Køge og Stevns. Det arrangeres i et samarbejde mellem Stevns Folkedansere og Køge Folkedansere, og er økonomisk støttet af Køge Kommune m.fl.

Stævnet starter mandag d. 17. juli og afsluttes lørdag d. 22. juli 2017.

Stævnet indeholder en lang række aktiviteter som opvisninger, legestuer/baller, dansekurser, danse- og spilleworkshops, udflugter, udstillinger og så selvfølgelig en masse socialt samvær. Programmet er spækket med aktiviteter for både børn, unge, voksne og seniorer.

KØST2017 har stævnecentrum i Køge og onsdag rykker hele til stævnet til Stevns.

Det er vist første gang, at to foreninger med basis i to nabokommuner, er gået sammen om at arrangere et landsstævne. Det betyder naturligvis at stævnet vil være lidt anderledes end det I er vant til.

Centrum for stævnet bliver i Køge, som er den største by i området, og Køge har alle de faciliteter man kan forvente af en landsstævneby. Glæd jer.
Vi vil naturligvis også arrangere en ’Stevns Dag’, hvor vi skal danse i Store Heddinge og i Rødvig. Det bliver en dag, hvor vi vil være massivt til stede på skønne Stevns. Glæd jer.
Udflugterne bliver godt fordelt i begge kommuner, og inkluderer bl.a. verdenskendte attraktioner som den nye Ringborg i Køge og Stevns Klint. Glæd jer.
Det vigtigste bliver naturligvis dansen. Danseudvalget vil sørge for, at ligegyldigt hvor meget I prøver, så bliver det svært, at komme til at danse den samme dans to gange – vi kalder det for vores fælles ’Dansemaraton’, ikke fordi vi skal vise ekstrem udholdenhed, men fordi vi skal danse så mange danse som muligt. Glæd jer.
Og så gør vi naturligvis alt vi kan for at vores unge, familier, og børn får et fantastisk stævne. Glæd jer.

Glæd jer – det gør vi!

Varmt velkommen fra hele stævneudvalget for KØST2017!
ved/ Ida Nygaard, Stevns Folkedanserforening & Bent Hansen, Køge Folkedanserforening

tryggevælde å billede

Tryggevælde Å der har inspireret logoet

Tryggevælde Å løber stik syd fra Køge, og deler Stevns fra resten af Sjælland.

Tryggevælde Å forbinder: KØ=Køge ST=Stevns

Tryggevælde Å forbinder:
KØ=Køge
ST=Stevns