Dansemaraton


 

Vi har så mange skønne danske folkedanse, som vi frit kan vælge og vrage imellem, men hvor mange af dem husker vi egentlig at få brugt?

 

Dette har sået en lyst til at se om vi kan nå, at danse ’alle’ vores danse i løbet af KØST2017, og det kalder vi for vores fælles ”Dansemaraton”.

Vi har selvfølgelig måtte afgrænse os, og har fastsat rammen til at centrere sig om danse, der at finde i 358-bøgerne, ellers ville det blive svært at finde en ende. Alle gengangere er også taget ud. Med dette udgangspunkt skal vi nå, at danse præcis 600 danse i løbet af KØST2017 – og vi glæder os til at gøre det sammen med JER!

Rent dansemæssigt kommer det ikke til at få den store betydning for jer som dansere, udover at I får mulighed for at danse et større udvalg, af alle vores mange skønne danse, i stedet for at danse de mest populære 5-10 gange i løbet af stævnet.

Og så vil der selvfølgelig stadig være plads til spontan dans, musik og fri ’leg’ – men listen vil være med til at sikre, at vi når alle vores skønne danse igennem i løbet af stævneugen.

Til det her dansemaraton bestemmer man selvfølgelig selv, hvor mange af dansene man hver i sær, vil være med til at danse og udforske. Der er lavet en danseliste, der skal bruges til at holde overblik over, hvem der bruger hvilke danse til opvisninger, legestuer, B&U aktiviteter o.s.v.

Ved at klikke på linket nedenform kommer du direkte ind på siden, hvorfra du kan læse meget mere om, hvad du skal gøre for at reservere danse til din region/forening/dansegruppe.

Der er både en grundig vejledning til hvordan du gør, og en oversigt over hvilke danse der er tildelt hvert regionsområde, og rig mulighed for allerede nu at reservere danse!

Kontakt Hanne Troen og Poul Møller, hvis du har yderligere spørgsmål på Tlf: 2960 2123  • dansemaraton@koest2017.dk

De hjælper dig hellere end gerne videre, hvis du går i stå!

Vi håber I har lyst til at være med, så vi kan få genopfrisket så mange af vores sjove, skønne, skæve, spøjse og smukke danse som muligt!

Videooptagelser af dansemaraton!

Under stævnet vil der blive optaget video af dansen 3 steder: i hal 1, hal 2 og i gymnastiksalen på Søndre Skole. Formålet med optagelserne er at lave et visuelt tillæg til dansebeskrivelserne, der dokumenterer dans- og musiksammenhængen og materialet som det udøves i 2017.

Målet er at få optaget så mange forskellige danse som muligt i løbet af KØST. Kun dele af hver hal vil blive optaget. Man kan således godt danse, uden at komme med på filmen, men vi håber meget at alle vil hjælpe til med at få lavet nogle gode optagelser af dansene. Det er ikke nødvendigt at kunne danse helt perfekt på disse optagelser, så man skal bare kaste sig ud i det. Skulle en dans gå helt i kludder, sorterer vi naturligvis optagelserne fra.

Der vil alle 3 dansesteder være 2 kameraer. Det ene er ophængt, så det tager ovenfra, så man kan se de forskellige figurer tydeligt, og det andet filmer fra siden. Det endelige resultat for hver dans vil være et sammenklip af disse to spor.

Vi laver afmærkninger på gulvene, så man kan se, hvor man skal stille op, for at kvadrillen eller rækken kommer indenfor kameraernes optagefelt. Det vil fortrinsvis være ved scenerne, ikke midt for men ude til den ene side. Det eneste man skal gøre er at tage opstilling i det afmærkede område og ellers danse som man nu gør til en legestue.

Skulle I have spørgsmål, er I naturligvis meget velkomne til at stille dem til Hanne Troen eller Henrik Larsen.

God fornøjelse og på forhånd tak! Hanne Troen og Henrik Larsen